Stresul si importanta relaxarii

Ce este stresul? Hans Selye defineste stresul ca ansamblu de reactii ale organismului uman fata de actiunea externa a unor agenti cauzali (fizici, chimici, biologici si psihici), reactii ce consta in modificari morfo-functionale ale corpului.
Definitia din DEX a termenului „relaxare” este:  “a pune un sistem fizic scos din starea de echilibru termodinamic, electric etc. in stare de libertate, acesta revenind lent la vechea stare sau la o noua stare de echilibru”.
Asadar, orice metoda de relaxare a mintii, a sufletului, a corpului… a tot ceea ce esti tu, in toata splendoarea fiintei tale… vei alege – pe care sa o folosesti cel putin cu aceeasi frecventa cu care actioneaza asupra ta factorii de stres cotidian – va crea si va mentine echilibrul in corpul tau si iti va reda libertatea de a fi TU!
Va propun ca in aceasta perioada, sa ne reconectam constient cu Pamantul, cu natura, cu Sursa noastra Divina, cu Sinele nostru…
Sa nu ne lasam mintea, sufletul sau energia sa fie cuprinse de frica si deznadejde, sa ne observam gandurile si sa punem intrebari care sa deschida spatiul unor alte posibilitati, dincolo de realitatea asta; ceea ce traim nu este o intamplare si TOTUL este o alegere…
Cum ar fi daca am alege cu constienta, intelegand acest mecanism simplu, sa eliminam sursa simptomelor, adica stresul? Ce contributie poate fi aceasta alegere pentru fiecare dintre noi?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

SOCIAL MEDIA

NOUTATI BLOG

WhatsApp WhatsApp us