Impactul psihoemotional al uleiurilor esentiale – Claritate si Adaptare in vremuri stresante

Individul trebuie sa constientizeze ca boala virala este un semnal al organismului ce ii atrage atentia asupra alterarii constiintei propriei identitati (si astfel, infiltrarea in structura organismului uman a unei entitati straine devine posibila) – dupa scrierile d-lui dr. Dorin Dragos.

 

Cum devenim mai constienti de propria identitate? Cum putem avea mai multa claritate a mintii, a perceptiilor, dar si asupra convingerilor noastre? In stare de stres sau de relaxare / echilibru?

Aici tehnica Access Bars® poate fi de un real folos.

 

Totodata, cuisoarele (bobocii florali si uleiul esential) ajuta mintea sa patrunda adanc, sondand profunzimile; indeamna mintea trezita spre mobilizare orientata spre un scop clar, pe drumul cel mai scurt, direct la tinta. Corecta, punctuala si operativa, aceasta nu se mai disipeaza in amanunte nesemnificative, ci actioneaza cu rapiditatea sigura a concentrarii.

 

Condimentele aromate de cuisoare si scortisoara sunt recunoscute drept antivirale si recomandate curent in raceli. Subtil, amandoua confera mintii claritate si putere de intelegere, dar actiunile lor sunt complementare (polar opuse): cuisoarele au o abordare masculina (yang), conferind ascutime patrunzatoare si capacitate de analiza profunda; scortisoara este feminina (yin), aducand cuprindere si toleranta, capacitate de inglobare si sinteza.

 

Din „Marele dictionar al bolilor si afectiunilor” – Jacques Martel – aflam ca prin activitatea plamanilor viata circula in noi: inhalam viata si o returnam Universului. Prin plamani constientizam ca existam. Acestia reprezinta capacitatea de a darama toate zidurile pe care le-am ridicat noi insine sau le-a impus societatea, precum si abilitatea noastra de adaptare.

 

Tot dl dr. Dorin Dragos ne mai spune ca se poate vorbi de doua mari directii in curentul psihologic al celor predispusi la afectiuni bronsice si/sau pulmonare:

  1. dorinta de a primi (prin inspiratie) cat mai mult: de a cunoaste lumea, de a invata, de a afla, de a se bucura de varietate, inedit, surpriza, de viata insasi; nemanifestarea acesteia va genera dispnee – individul adult fiind o persoana inchisa, frustrata, incarcerata, in ciuda nevoii sufletesti reale de a se deschide catre cunoastere, viata, semeni, comunicare;
  2. dorinta de a transmite (prin expiratie) cat mai mult, de a comunica, de a se exprima; nemanifestarea acesteia va genera tuse – individul fiind o persoana excesiv de dornica de a se deschide, de a-si manifesta sentimentele, trairile, emotiile, gandurile.

 

Un bun adaptogen, bradul (muguri sau ulei esential) este un remediu indicat atunci cand verticalitatea fie se inmoaie in spaima sau oportunism, fie se rigidizeza in incapatanare ori teribilism. Este indicat atunci cand individul (se) intepeneste in puncte fixe de vedere (principii, idealuri), dar si cand este pe punctul de a le abandona. La mijlocul drumului intre cele doua se afla supletea – acel termen care sugereaza ca inevitabil omul va fi influentat si transformat de ceea ce se petrece in jur, dar nu va fi denaturat.

 

 

Daca vrei sa folosesti uleiurile esentiale de calitate superioara VIVASAN, le poti comanda cu pret redus completand doar datele tale personale aici sau ma poti contacta telefonic la 0744.527.751 (Anamaria).

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

SOCIAL MEDIA

NOUTATI BLOG

WhatsApp WhatsApp us