Cauze psihoemotionale ale ALERGIILOR si Aromaterapia

Alergia este – conform J.M. “Marele dictionar al bolilor si afectiunilor” – raspunsul exagerat al sistemului imunitar la un factor exterior (alergen). Substanta alergena nu produce reactii la majoritatea oamenilor, dar sistemul meu imunitar o considera periculoasa.

Reactiile apar de cele mai multe ori la nivelul ochilor, nasului, gatului, plamanilor si pielii.

 

Pe plan psihoemotional, alergia este o manifestare/reactie a corpului la raspunsul sistemului emotional fata de simbolul mental (inconstient) asociat alergenului. Practic, resping o parte din mine si am un conflict inconstient puternic.

La ce anume sunt alergic? Ce ma deranjeaza atat de mult? Ce provoaca iritatia si raspunsul emotional atat de puternic al corpului meu? Cu ce am asociat in subconstientul meu alergenul si de ce ma deranjeaza acel simbol?

 

Raspunsul exagerat al sistemului imunitar, rezultat dintr-o cauza interioara, este de multe ori mijlocul prin care corpul imi semnaleaza faptul ca traiesc o stare de agresivitate si de ostilitate fata de ceva sau cineva, dar si un profund nivel de intoleranta, in functie de INTERPRETAREA PE PLAN MENTAL A CEEA CE TRAIESC. Prin urmare, alergia este o forma de aparare, caci EU-ul meu percepe existenta unui pericol si nu ma simt in siguranta.

Conform dr. Dorin Dragos „Cauzele psihoemotionale ale bolilor” – efectul antialergic pe termen lung presupune inlaturarea atasamentului iar pe termen scurt (in situatii acute), presupune inlaturarea reactiei fierbinti excesive.

 

Alergii manifestate la nivelul pielii (eczeme, dermatite, urticarii etc.) apar adesea in urma unui conflict de separare:

„Prin alergie, ma separ de cei din jurul meu si traiesc tot timpul in stare de alerta, deoarece nu vreau sa intru in contact cu factorul alergen – sursa reactiilor mele alergice. Pastrez distanta si comunic putin… O caracteristica proprie unei persoane alergice este impresia ca nu este suficient de corecta!” – spune tot J.M. in “Marele dictionar al bolilor si afectiunilor”

Frica puternica – manifestare prin tuse (dificultatea de a respira)

Ma simt blocat / prizonier intr-o situatie din care nu pot iesi – manifestare prin sinuzita

Resping o parte din mine care ma irita – reactii la nivelul ochilor, nasului, gatului

 

 

Cum putem lucra cu mintea noastra inconstienta si subconstienta, dar si cu emotiile noastre reprimate?

Mai multa prezenta si constienta, flexibilitate, adaptabilitate si armonie ajuta sa ne eliberam de emotiile reprimate si sa schimbam convingerile ce stau la baza alegerilor noastre.

  • Access Bars® / Access Consciousness® – lucrul cu convingerile noastre constiente, inconstiente si subconstiente – coerente sau nu („Cum ar fi realitatea noastra daca totul ar fi doar un interesant punct de vedere?”)

 

Simtul mirosului acceseaza sistemul limbic din creier care este sediul emotiilor noastre. Sesquiterpenele din UE ajuta la cresterea nivelului de oxigen in sistemul limbic care „deschide” ADN-ul si permite bagajului emotional sa fie eliberat din memoria celulara.

Studii recente facute de Universitatea New York au dovedit faptul ca amigdala (glanda din sistemul limbic care inmagazineaza amintirile cu emotiile aferente) nu raspunde la stimuli auditivi, nici vizuali si nici tactili, ci doar la stimuli olfactivi, eliberand traumele emotionale. Emotiile insele sunt stocate in corp – organe, glande si sisteme.

  • UE Vivasan® (pure, complete si terapeutice) – aromatestarea; folosim UE care plac pentru a rezolva blocajele / conflictele pe care le indica cele care nu plac;

Uleiuri esentiale pentru:

  • Furie, agresivitate, iritabilitate: Ienupar, Lavanda, Rozmarin, Trandafir, Neroli, Lemn de trandafir
  • Frica: Lavanda, Fenicul, Iasomie, Neroli
  • Claritatea mintii: Busuioc, Ienupar, Rozmarin
  • Adaptabilitate, flexibilitate: Lamaie, Lemn de trandafir (doar la Vivasan)

 

Cum alegem care sunt cele mai potrivite pentru fiecare dintre noi?

Va invitam la o sesiune individuala de evaluare a stresului si a reactivitatii la uleiurile esentiale, in urma careia veti primi recomandari personalizate.

Daca vreti sa folositi uleiurile esentiale de calitate superioara VIVASAN®, le puteti comanda cu pret redus completand doar datele dvs. personale aici sau ma puteti contacta telefonic la 0744.527.751 (Anamaria).

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

SOCIAL MEDIA

NOUTATI BLOG

WhatsApp WhatsApp us