Aromamasajul si frectiile

Aromamasajul este una dintre metodele cele mai frecvent folosite in aromaterapie. Actualmente, in practica de masaj, aromaterapia este folosita destul de des. In special aromamasajul este folosit in programele SPA, anticelulitice, masajul reflexogen, de drenare limfatica si masajul clasic general.

 

Tehnologia masajului se respecta, este diferita doar compozitia amestecului pentru masaj. Amestecul pentru aromamasaj este o combinatie intre un ulei vegetal (sau cateva uleiuri vegetale) cu uleiuri esentiale.

Concentratia standarda este de 3 – 5% (30 – 50 picaturi la 50 ml ulei de baza) – pentru masajul corpului si 1 – 2 % (10 – 20 picaturi la 50 ml ulei de baza) – pentru masajul fetei.

Amestecurile pentru masajul reflexogen de obicei se fac mai concentrate, chiar pana la 30% (30 picaturi de ulei esential la 5 ml de ulei de baza).

 

Uleiurile esentiale se selecteaza in functie de problemele care trebuie rezolvate in timpul sedintelor de masaj:

 • Incalzesc si stimuleaza circulatia sangvina uleiurile esentiale de: cimbru, rozmarin, cuisoare, brad, citronella.
 • Efect analgezic au uleiurile esentiale de: cuisoare, tamaia, menta piperita, rozmarin, brad, eucalipt.
 • Efect de drenare limfatica au uleiurile esentiale de: fenicul, brad, ienupar, muscata, tamaie.
 • Efect de lipoliza au uleiurile esentiale de: lamaie, portocal, grapefruit.
 • Efect de lifting au uleiurile esentiale de: tamaie, lemn de trandafir, trandafir, iasomie, neroli, patchouli, muscata.
 • Efect antiseptic au uleiurile esentiale de: arbore de ceai cu manuka si kanuka (tea tree), lamaie, tamaie, brad argintiu, eucalipt, cimbru, lavanda.
 • Uleiuri relaxante: lavanda, ylang-ylang, tamaia, lemn de trandafir, portocal.
 • Uleiuri cu efect tonifiant: menta piperita, rozmarin, cimbru, lamaia, salvie tamaioasa, eucalipt, citronella.
 • Uleiuri cu efect afrodisiac: patchouli, ylang-ylang, muscata, trandafir, iasomia, neroli, lavanda.

 

In calitate de baza pentru uleiurile esentiale se folosesc unul sau cateva uleiuri vegetale. Pentru masajul general sunt recomandate uleiurile de migdale dulci, avocado, jojoba, samburi de caise si piersici, susan, argan sau masline.

Pentru masajul fetei sunt recomandate uleiurile cu o densitate mai mica – seminte de struguri, jojoba, avocado, germeni de grau, luminita-noptii.

 

Ca orice masaj, masajul aromat necisita o anumita ambianta:

 • incaperea trebuie sa fie bine izolata de zgomote;
 • in camera unde se face aromamasajul nu se fac concomitent alte proceduri;
 • e bine sa fie o muzica relaxanta, linistita (neaparat intrebam clientul daca ii este pe plac);
 • lumina nu trebuie sa fie puternica;
 • incaperea trebuie sa fie bine aerisita, dar fara curent;
 • temperatura in camera trebuie sa fie confortabila pentru client;
 • patul pentru masaj sa fie comod, care contribuie relaxarii;
 • de obicei aroma este perceputa mai puternic de catre maseur, din acest motiv in apropierea clientului putem sa punem un aromadifuzor;

 

Toate accesoriile pentru aromamasaj (flacoanele, etc) trebuie sa fie estetice, deoarece aromaterapia este o arta.
Dupa masaj trebuie neaparat imbracat calduros, e necesara odihna de cel putin o ora, iar daca masajul se face in conditii de casa se recomanda un somn bun.

 

Frectiile. Uleiurile esentiale sunt folosite si in frectii. Este o metoda intensiva de incalzire si actiune asupra zonelor cu probleme ale corpului, care provoaca un aflux puternic de sange, stimuleaza procesele tisulare (metabolism si regenerare), activeaza drenajul limfatic, organele respiratorii si circulatia sangvina.

 

Frectiile au un efect antiinflamator si imunostimulator. Frectiile sunt deosebit de eficiente in cazul proceselor inflamatorii in tesuturile muscular, nervos si conjunctiv.

 

Pentru frectii se pregateste un amestec de ulei de baza si ulei esential. La 30 ml (2 linguri) de ulei de baza (migdale, germeni de grau, avocado, jojoba etc.) se adauga 10-15 picaturi de ulei esential (portocal, cuisoare, ienupar, rozmarin, brad, citronella, arbore de ceai, salvie, eucalipt) si se aplica pe zona cu probleme, masand cu miscari energice si puternice.

 

 

Daca vrei sa folosesti uleiurile esentiale de calitate superioara VIVASAN, le poti comanda cu pret redus completand doar datele tale personale aici sau ma poti contacta telefonic la 0744.527.751 (Anamaria).

 

Sursa aici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

SOCIAL MEDIA

NOUTATI BLOG

WhatsApp WhatsApp us